کروز کنترل یا همان کنترل سرعت (Speed Control):
وسیله ای الکترونیکی است که به صورت اتوماتیک سرعت وسیله نقلیه را کنترل می نماید. سیستم کروز کنترل ابتدایی از اولیل دهه 90 میلادی بر روی خودروها نصب می شده است که پس از تقریبا 50 سال کروز کنترل های مدرن اختراع شدند. امروزه این آپشن به یکی از استانداردهای خودوریی روز دنیا تبدیل شده است. بسیاری از رانندگان به منظور راحتی خود (با توجه به عدم نیاز به فشردن پدال گاز به مدت طولانی) ترجیح می دهند از این سیستم استفاده کنند. کروز کنترل برای استفاده در جاده هایی بدون توقف مکرر، پیچ و شلوغ طراحی شده است که نیازی به تغییر مسیر زیاد نداشته باشد. پس می بایست در راه های بین شهری با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی همچون مه و … از آن استفاده نمود.
یکی دیگر از مزایای استفاده از آن، کاهش مصرف سوخت خودرو می باشد که با جلوگیری از گاز دادن و ترمز گرفتن های ناگهانی حاصل می شود.
نسل جدید این سیستم کروز کنترل انطباقی(Adaptive Cruise Control) می باشد که به دو نوع ترمزگیری خودکار و تنظیم سرعت اتوماتیک تقسیم می شود.
-
کنترل سرعت با قابلیت ترمزگیری خودکار:
در این مدل با استفاده از رادار یا دوربین های تعبیه شده در جلوی خودرو فاصله تا خودروی جلویی را تخمین می زند و زمانی که فاصله به میزان مشخصی کاهش پیدا کند سیستم بصورت اتومات سرعت را کاهش داده و پس از آن در صورتی که ترافیک از بین برود اقدام به افزایش سرعت تا حالت تنظیم شده قبل می نماید.
-
کروز کنترل با امکان تنظیم سرعت اتوماتیک:
در این نوع با استفاده از GPS موقعیت خودرو را شناسایی می کند و با توجه به علایم سرعت، اقدام به تنظیم سرعت خودرو می نماید که البته امکان اصلاح توسط راننده را نیز دارد.
***در انتها توجه داشته باشید استفاده از کروز کنترل برای افرادی که در هنگام رانندگی احساس خستگی و خواب آلودگی می کنند پیشنهاد نمی گردد.